Emmi®-Dent för människor

Hur fungerar ultraljudstandborstar?

Emmi®-Dent ultraljudstandborste rengör dina tänder utan mekaniskt tryck. Du håller bara borsthuvudet mot tanden. I borsthuvudet på Emmi®-Dent ultraljudstandborste omvandlas elektrisk energi till ultraljudsvågor som passerar genom borsten, ultraljudstandkrämen och saliven in i munnen. De överförs till tänderna, tandköttet, gommen och tungan.

Ultraljudet märks inte och hörs inte. I kombination med en speciell ultraljudstandkräm producerar den miljontals mikrobubblor. Tack vare sin lilla storlek penetrerar de även de minsta mellanrum där de imploderar. Som ett resultat löses orenheter som rester som plack och tandsten upp. Ultraljudstandborstens vibrationer transporterar den upplösta smutsen ut ur mellanrummen. Sedan är det bara att skölja munnen Resultatet är friska vita, rengjorda tänder.

Vad skiljer ultraljudstandborstar från vanliga eltandborstar?

De elektriska tandborstarna inkluderar roterande tandborstar och soniska tandborstar och ultraljudtandborstar. Medan de förstnämnda vanligtvis har runda borstar som roterar växelvis från vänster till höger, är soniska tandborstar utrustade med långsträckta, vibrerande huvuden. Med 20 000 till 30 000 vibrationer per minut uppnår de en mycket högre frekvens än roterande borstar. Ultraljudstandborstar överträffar denna prestanda många gånger om: Emmi®-Dent uppnår upp till 96 miljoner vibrationer per minut.

Den avgörande skillnaden ligger dock i typen av tandrengöring: Precis som manuella tandborstar rengör även roterande och soniska tandborstar tanden mekaniskt. Denna så kallade makrorengöring medför en olämplig användning av tandborsten, en enorm risk för skador på tandkött och emalj. Tandvården är begränsad till de områden i munnen som når den roterande eller soniska tandborsten.  Till skillnad från de konventionella eltandborstarna fungerar ultraljudtandborsten helt utan tryck genom att överföra vibrationer.  Således rengörs hela munhålan noggrant.

Vilka fördelar erbjuder den skonsamma mikrorengöringen av ultraljudstandborsten?

Den skonsamma mikrorengöringen av ultraljudstandborsten revolutionerar tandborstning. Nästan beröringsfri ultraljudsteknik förhindrar för högt tryck. Tandvården med hjälp av ultraljud kommer av helt utan ansträngande borstning.


Emmi®-Dent ultraljudstandborste  rengör skonsamt  även svåråtkomliga områden i munhålan. Bakterieplack avlägsnas .  Ultraljudet minskar bakterier ner till tolv millimeter i vävnaden och främjar cirkulationen av munslemhinnan och frigör kroppsenergier.

Vidare har ultraljudet en kosmetisk effekt: missfärgning orsakad av vin, nikotin eller specialmat lättas upp gradvis – och på ett särskilt skonsamt sätt. Du kan förstärka denna effekt genom att dessutom använda Emmi®-Dent Whitening Ultrasonic Toothpaste.

För vem är ultraljudstandborstar lämpliga?

Vi erbjuder ultraljudstandborstar för alla åldrar. I vårt sortiment finns olika borsthuvuden, inklusive ett fäste för barn och personer med liten mun. På så sätt kan de yngsta enkelt hantera sina tänder. Den enkla manövreringen av ultraljudtandborsten gynnar även äldre personer och personer med motoriska problem. Här rekommenderas Emmi®-Dent Platinum Care.

Den skonsamma mikrorengöringen med ultraljudsteknik är också användbar för personer med känsliga tänder och problem med tandköttet. Inflammationer som tandköttsinflammation och parodontit bekämpas alltså direkt. 

 Ultraljudsvibrationerna rengör även de otillgängliga områdena mellan tänderna. Även personer med tandimplantat drar nytta av den innovativa ultraljudsteknikens maximala rengöringsprestanda.

Är användningen av en ultraljudtandborste ofarlig för hälsan?

Ja. Ultraljudstandborstar utgör ingen fara för din hälsa.  Ultraljudsteknik har använts i mer än 30 år - till exempel i läkarundersökningar av de inre organen eller under graviditet. Som en del av professionell tandrengöring förlitar sig tandläkare också på ultraljud. Inga biverkningar har visats sig. Enligt nyare studier är ultraljud upp till 50 watt helt ofarlig för hälsan. Vår ultraljudstandborste når bara 0,2 watt. 

Vad säger tandläkare om ultraljudstandborstar?

Inom den professionella tandrengöringen hos tandläkaren har ultraljudstekniken visat sig. Här används ett "hårt" ultraljud som har låg frekvens vid hög effekt. Tandläkare har använt metoden framgångsrikt i många år för att ta bort tandsten och andra föroreningar. Ultraljudtandborsten möjliggör också daglig användning av ultraljudsteknik i hemmet. De innovativa tandborstarna använder ett "mjukt" ultraljud med hög frekvens och låg effekt.


Emmi Ultrasonic GmbH är specialiserat på utveckling, tillverkning och global distribution av innovativ ultraljudsutrustning och procedurer. Bland annat  kännetecknas de patenterade emmi®-Dent ultraljudsprodukterna av extremt miniatyriserade ultraljudschips och tekniska innovationer som har använts sedan 2008 för rengöring , profylax och terapi inom det orala och dermatologiska området.