Tjänster

Vi är återförsäljare av Emmi-Pet ultraljudstandborste och utför även tandbehandlingar samt utbildar hur man använder ultraljudstandborsten på bästa sätt. Jag som äger Hundars hälsa och utför behandlingar heter Gill Sandberg. Jag använder ultraljudstandborsten i mitt jobb samt på mina egna hundar. Jag har även gått en utbildning via Emmi Pet.


Jag gör hembesök men man kan även komma till oss i Tåtorp, Moholm.
Ibland kan det vara lättare för hunden att vi kommer hem då den är i trygg miljö. Hunden behöver få förtroende för mig och därför jag är noga att ta det i din hunds takt så den inte blir rädd utan känner sig trygg.

Det är en stor fördel om din hund är van vid att du tittar den i munnen.

På det första besöket så tittar vi i din hunds mun och ser hur vi kan hjälpa din hund för att få en bättre munhälsa. Det finns olika alternativ som vi kan erbjuda. Du kan köpa ultraljudstandborsten av oss och vi visar dig hur du ska använda den och vänjer in din hund vid tandborsten så du sen kan utföra munrengöringen/tandborstningen själv. Vi kan också utföra behandlingen och då kan det dels vara att ta bort tandsten som hunden har men också förebygga för att hunden inte ska få tandsten i en framtid.

Har hunden mycket tandsten så behöver man få flera behandlingar innan det släpper. Hur många är svårt att säga innan för det är olika från hund till hund.

Vi rekommenderar dig att göra kontroller av din hunds mun årligen hos din veterinär och vi har även ett samarbete med en veterinär som vi kan konsultera. 

Att borsta tänderna på din hund regelbundet är lika viktigt som att borsta tänderna på dig själv.

Här kan du läsa om en studie som SLU gjort av  Emmi®-Pet ultraljudstandborste.

Studie SLU av ultradjurstandborste


Tandrengöring med Emmi®-Pet ultraljudstandborste.


Bilden visar före och efter behandling av Emmi-Pet ultraljudstandborste.